Støt dig selv – med coaching

Grundopskriften og de spørgeteknikker, som udgør kernen i en coachingproces, er fantastisk effektive, når det handler om at nå et mål og få ryddet de hidtidige forhindringer af vejen.

Den coachingmodel, jeg er uddannet i, består af seks trin, som hver for sig skal undersøges og på plads. Målet, forhindringerne og motivationen skal defineres, inden de blokerende tanke- og handlemønstre kan brydes, og der kan lægges en plan, som er både god og realistisk. På masterniveau handler coaching ikke alene om at nå i mål, men også om at blive klogere på sig selv og udvikle sig som menneske, kollega eller chef, forælder og partner, forfatter og skribent osv.

Tjek dit mål/dit ønske        – er det meningsfuldt, motiverende og stærkt nok?

Hvad vil det give dig at nå dit mål/få opfyldt dit ønske, hvilken følelse vil du blive fyldt af? Hvor vigtigt er det på en skala 1-10 at nå dit mål? Og allervigtigst: Hvorfor er det så vigtigt?

Et godt stærkt mål er et mål, der rammer plet i en positiv følelse og er vigtigt til mindst et 8-tal. Jo mere, du brænder for at nå dit mål/få dit ønske opfyldt, jo større en indsats vil du helt automatisk yde – og jo større er også chancen for, at det lykkes.

Spørg herefter dig selv: Hvad forhindrer mig i at nå mit mål? Hvad kan jeg gøre for at motivere mig selv? Hvordan får jeg fjernet forhindringerne? Og læg så en plan for, hvad du vil gøre – og hvornår.